Kevään koulutuspäivät

22.3.2021

Huom! Koronatilanteesta johtuen koulutuspäivät siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Järjestämme koulutuspäivät sitten kun se on mahdollista rajoitusten ja turvallisuuden puitteissa.

____________________________________________________________________________________________

17.3.2020

Kevään koulutuspäivät viikonloppuna 25-26.4.2020 Espoossa (Smaragdit/Mikko Åström) ja niiden yhteydessä järjestettävä Vuoden gemmologi-kilpailu JOUDUTAAN SIIRTÄMÄÄN reilusti myöhemmäksi eli vähintään syksyyn, koska maan hallitus ja viranomaiset ovat kieltäneet yli kymmenhenkisten tapahtumien järjestämisen vähintään kuukaudeksi, ja on mahdollista, että tämä tilanne voi jatkua koko kevään. Tiedotamme koulutuspäivien uudesta ajankohdasta niin pian kun mahdollista.

Perinteiset kevään koulutuspäivät järjestetään viikonloppuna 25-26.4.2020 Espoossa, Kelloseppäkoulun tiloissa Leppävaarassa, Vanha maantie 11, 02650 Espoo. Koulutuspäivien teema on smaragdit, joista arvostettu tietäjä Mikko Åström valmistelee laadukkaan kaksipäiväisen kokonaisuuden. Luentojen ohella on luvassa myös käytännön perehtymistä näytteisiin.

Koulutuspäivien yhteydessä pidetään myös seuran kevätkokous ja legendaarinen Vuoden gemmologi-kilpailu, johon jäseniä rohkaistaan reippain mielin osallistumaan ”kenttägemmologin” taitoja harjoittaakseen. Kilpailussa tutkitaan joukko näytteitä määräajassa pelkän luupin ja pinsettien avulla. Kilpailun järjestää perinteiseen tapaan sen viimevuotinen voittaja Casimir von Schanz.