Kevään koulutuspäivät 2019

SGS:n koulutuspäivät 13.–14.4.2019 Kelloseppäkoululla

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi kevään koulutuspäiville Espooseen.

Tom Stephan

Koulutuspäivien luennoitsija on M.Sc. Tom Stephan F.G.G., E.G. Saksan gemmologisesta seurasta Idar-Obersteinista.

Tämän vuoden koulutuspäivien aiheessa palaamme värikivien maailmaan muutaman vuoden timanttipainotteisten koulutuksien jälkeen. Kaksipäiväisten koulutuspäivien keskiössä ovat korundi-ryhmän jalokivet sekä aiemmin koulutuksissamme vähemmän esillä olleet turmaliinit.

Luennoitsijamme Tom Stephan on valmistunut Mainzin yliopistosta geotieteiden laitokselta 2016, lopputyöaiheessaan hän on tutkinut Itä-Afrikan rubiinien alkuperän määritystä. Hän on monipuolinen mineralogi ja gemmologi, joka tutkimustyössään keskittyy rubiinin ja safiirin väreihin, niiden syihin ja muutoksiin, alkuperän määrittämiseen ja käsiteltyjen ja synteettisten kivien tunnistamiseen. Hän työskentelee Saksan gemmologisessa seurassa kokopäiväisenä luennoitsijana ja opettajana sekä tutkimuslaboratorion tutkijana (DSEF German Gem Lab).

Koulutuspäivä on jäsenmaksun maksaneille jäsenille ilmainen. Muille osallistujille maksu on 100€.

Luentopaikka

Kelloseppäkoulu
Vanha maantie 11
02650 Espoo (Leppävaara)

Ohjelma Lauantai 13.4.2019

09:30-09:45 Osallistujien kirjaus ja vastaanotto

09:45-10:00 Koulutuspäivien avaus Puheenjohtaja Pekka Rajala
10:00-12:00 Luento M.Sc. Tom Stephan Corundum – a current gemmological overview of the characteristics of natural and synthetic rubies and sapphires, as well as their enhancements
12:00-13:00 Lounastauko
13:00-15:00 Workshop: tutkimme yhdessä luentoon liittyviä esimerkkejä korundeista, mutta myös itse voi ottaa mukaan omia näytteitä.
Koululla on käytössämme useita mikroskooppeja, mutta myös omia laitteita voi ottaa mukaan.
15:15-16:00 SGS kevät vuosikokous (alkamisaika arvioitu)
18:00-23:00 Illanvietto Radisson Blue Plaza-hotellin Takkahuoneessa, osoite Mikonkatu 23, 00100 Helsinki. Illalliskortti 30€.

Sunnuntai 14.4.2019

09:30-09:45 Osallistujien vastaanotto
10:00-11:00 Luento M.Sc. Tom Stephan Tourmaline – characteristics, occurrences, treatmentsand imitations
11:00-11:30 Kahvitauko
11:30-13:30 Workshop: tutkimme yhdessä luennoitsijan tuomia näytteitä turmaliineista ja korundeista. Omia näytteitä voi taas mielellään olla mukana.
13:45-15:00 Vuoden gemmologi-kilpailu, Vuoden gemmologi 2018 Ulla Fjällström

Illanvietto(Suomen Gemmologisen Seuran jäsenille)

Seura järjestää illanvieton Buffet-illallisen ja seurustelun merkeissä. Illanvietto järjestetään lauantaina 13.4. klo 18 alkaen Radisson Blu Plaza- hotellin Takkahuoneessa, osoite Mikonkatu 23, 00100 Helsinki.

Illanviettoon mahtuu enintään 40 henkilöä ja siihen pyydetään ilmoittautumaan sitovasti seuran sihteerille. Seura tarjoaa tilaisuudessa alkumaljan sekä ruokailun hintaan 30€. Ruokajuomat jokainen kustantaa itse.

Illalliskortin maksu 30€ suoritetaan etukäteen seuran tilille, johon saa laskun ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittaudu tähän tilaisuuteen viimeistään 17.3.2019.

Majoitus:

Mikäli majoitukselle on tarvetta, suosittelemme varaamaan hotellin Helsingin keskustasta, jossa järjestetään lauantaina jäsenille illanvietto: https://www.radissonblu.com/fi/plazahotelli-helsinki
Emme ole varanneet tällä kertaa kiintiötä huoneista, sillä nettivaraamalla itse on mahdollista saada tarjoukset ja mahdolliset S-edut käyttöön. Leppävaarasta on suora yhteys lähijunalla Helsingin keskustaan.

Mikäli haluaa yöpyä Kelloseppäkoulun lähistöllä, on Sellon kauppakeskuksen vieressä GLO hotelli Sello: https://www.glohotels.fi/hotellit/glo-sello
Majoituksen kustantaa jokainen itse.

Ilmoittautuminen:

Koulutuspäiviin ilmoittautuminen sihteerille(osoite löytyy kutsusta) tai info@gemmoseura.fi viimeistään 17.3.2019.
Samalla pyydetään ilmoittamaan osallistuuko iltatilaisuuteen(jäsenille) vai ei.