Koulutus

Hae Gemmologian Peruskurssille, rakenna ammattitaitoasi tai syvennä harrastustasi työn ohessa!

Suomen Gemmologinen Seura ry järjestää gemmologian peruskurssin, jonka opetus alkaa lokakuussa 2018. Kurssin lopputentti pidetään keväällä 2019. Opetukseen sisältyy n. 13 lähiopetuspäivää pääkaupunkiseudulla sekä kotitehtäviä ja laboratorioharjoituksia. Kurssin vetäjinä toimivat Satu Hietala (geologi (FM), D.G.Fin) sekä Ulla Fjällström (D.G.Fin).

Peruskurssilla opitaan tunnistamaan tyypillisimmät jalokivet niiden fysikaalisten ominaisuuksien perusteella, kuten myös tärkeimmät keinotekoiset jalokivijäljitelmät ja jalokivien käsittelymenetelmät. Kurssilla opitaan käyttämään keskeisimpiä gemmologisia tutkimusvälineitä sekä tuntemaan niiden rakenne ja toimintaperiaatteet. Etenkin gemmologinen mikroskooppi, spektroskooppi, dikroskooppi, luuppi ja refraktometri sekä erilaiset valonlähteet tulevat tutuiksi. Kurssilla käsitellään myös jalokivien arvoon vaikuttavat tekijät: kestävyys, puhtaus, väri, hionta ja harvinaisuus.

Peruskurssin hinta on 1950 €, joka sisältää lähiopetuksen lisäksi oppimateriaalin, kotitehtävien ohjauksen ja palautteen sekä perusvälineet jalokivien tutkimiseen. Kurssi on pyritty järjestämään siten, että se voidaan suorittaa työn tai muiden opintojen ohessa. Kurssille osallistuminen ei edellytä alan aiempia opintoja.

Peruskurssin jälkeen voit syventää ammattitaitoasi tai harrastusvalmiuksiasi syksyllä 2019 alkavalla diplomikurssilla, jolla voit pätevöityä diplomigemmologiksi. Koulutus sopii esimerkiksi ammatilliseen pätevöitymiseen kultasepänalalla, se tukee liiketoimintamahdollisuuksia jalokivikaupan parissa ja akreditoituna gemmologina sinulla on oikeus itsenäiseen jalokivien arviointiin. Lisäksi gemmologia on monelle intohimoinen harrastus -yhdistelmä luonnon kauneutta ja sen ymmärrystä.

Pyydämme ilmoittautumaan peruskurssille alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Kurssille otetaan enintään 30 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on maksettava 150 euron varausmaksu, jota ei palauteta peruutuksen sattuessa. Varausmaksun maksuohjeet annetaan erikseen. Kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä syksyllä 2018.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Ulla Fjällström, fjallstrom.ulla@gmail.com